Bucatarie Brazilia

Mancaruri traditionale in Brazilia

  • Feijoada: Tocana de fasole neagra cu diverse bucati de carne de porc, carnati. Se serveste de obicei cu orez, felii de portocale. 
  • Pão de Queijo: Painici cu branza. O gustare indragita in toata Brazilia. 
  • Moqueca: O tocanita realizata din fructe de mare, peste sau creveti, lapte de cocos, rosii, ceapa si coriandru. 
  • Brigadeiro: Un desert foarte asemanator cu trufele de ciocolata. Se realizeaza din lapte condensat, pudra de cacao, unt si ciocolata. 
  • Coxinha: Sunt crochete realizat din pui maruntit invelit in aluat si prajit.
  • Farofa: Este un preparat brazilian traditional din faina de cassava prajita, bacon, ceapa, oua. 

Traditii culinare in Brazilia

Cele mai utilizate ingrediente in gastronomia locala sunt: orez, fasole, cartofi dulci, manioc, coriandru, caju, Açaí. 
Brigadeiro - Brazilia
Moqueca - Brazilia