Bucatarie Bulgaria

Mancaruri traditionale in Bulgaria

Banitsa (aluat umplut cu amestec de ou, iaurt si branza, servit la mic dejun sau gustare), salata shopska, tarator (castraveti cu iaurt, usturoi, marar si nuci), kebapche (carnati), kavarma (tocana cu carne de porc), lukanka (salam bulgaresc), sarmi (sarmale), lutenitsa (tartine din ardei copt, rosii, vinete), gyuvech (legume cu carne gatite in oala de lut) 

Traditii culinare in Bulgaria

Cu un amestec incantator de arome si traditii, tara este puternic influentata de geografia si istoria culturala diversa a acesteia. Metodele traditionale de gatit implica adesea gratar si gatirea lenta in oale de lut, rezultand tocanite bogate si aromate. Mancarurile festive precum friptura de miel de Sf. Gheorghe si sarmalele pentru Ajunul Craciunului evidentiaza importanta traditiilor culinare in sarbatorile bulgare. Bauturile populare includ rakia tare de fructe si o varietate de vinuri locale.
Vedere aeriana Bulgaria 2