Bucatarie China

Mancaruri traditionale in China

1) Congee

Congee este o mancare traditionala chinezeasca, foarte asemanatoare unei supe, compusa din orez fiert in apa. In anumite parti ale Asiei, se prepara si cu alte cereale, cum ar fi mei, sorg si orz.  

2) Mapo Tofu 

Mapo Tofu  este o mancare picanta, originara din provincia Sichuan. O puteti gasi in majoritatea restaurantelor chinezesti. Ingredientele necesare pentru acest fel de mancare sunt: cubulete de tofu, carne tocata de porc sau vita, ardei iute, pasta de fasole, condimente. 

3) Dumplings (Jiaozi)

Acest fel de mancare este un deliciu pentru toti cei care iubesc mancarea asiatica. Foaia de jiaozi se prepara din aluat de faina de grau, care se umple cu carne tocata, fructe de mare sau legume. Apoi, preparatul se prajeste sau se fierbe. Se consuma cu sos de soia. 

4) Boba Tea (sau Bubble Tea) 

Boba Tea este o bautura racoritoare si apreciata in toata lumea. Boba se prepara foarte simplu din ceai negru, verde sau oolong, lapte, perle de tapioca si gheata. 
Dumpling - China
Bubble Tea - China

Traditii culinare in China

Ingrediente chinezesti: sosul de soia (utilizarea sosului de soia in bucataria chineza este la fel de importanta, precum este sarea si piperul in bucataria occidentala; chinezii folosesc sosul de soia aproape in fiecare zi); ceapa verde, ghimbirul, usturoiul, vin (pentru a da un gust cat mai savuros), piper de Sichuan (Zanthoxylum Bungeanum Maxim) - utilizat atat la mancare, dar si in tratamentul durerilor de stomac. 
Vin - China
Sos de soia - China