Bucatarie Cipru de Sud

Mancaruri traditionale in Cipru de Sud

Halloumi, o branza semi-tare facuta din lapte de capra si oaie, este adesea prajita, souvlaki, frigarui de carne marinata si sheftalia, un tip de carnati, sunt optiuni populare la gratar, kleftiko, miel gatit lent, condimentat cu ierburi, pentru desert, Loukoumades, gogosi inmuiate cu miere si Baklava, straturi de aluat cu nuci si sirop, sunt preferatele locale.

Traditii culinare in Cipru de Sud

Carnea la gratar este gatita incet pentru a se asigura ca ramane suculenta si frageda, cu o aroma delicioasa de afumatura. Aceasta metoda de gatit nu se refera doar la mancare; este un eveniment social in care familiile si prietenii se aduna in jurul gratarului, bucurandu-se de proces si de compania celuilalt. Souvla este adesea servita in timpul sarbatorilor, ceea ce o face o adevarata reprezentare a ospitalitatii cipriote si a mostenirii culinare.
Halloumi