Bucatarie Croatia

Mancaruri traditionale in Croatia

Crni Rizot (risotto care se prepara din sepie de calamar), peka (carne cu legume gatite sub capac la jar), Ćevapi (carnati la gratar cu condimente si ajvar), Pašticada (tocana de vita gatita lent, marinata in otet si condimente), brodet (tocana cu fructe de mare), sarmale umplute, Istarski Fuži (paste cu trufe), manestra (supa de fasole), Palačinke (clatite umplute)

Traditii culinare in Croatia

Bucataria croata este un amestec incantator de influente mediteraneene, central-europene si balcanice, reflectand istoria culturala diversa a tarii. Fiecare regiune din Croatia are propriile sale traditii culinare distincte spre exemplu de-a lungul coastei Adriatice, bucataria este puternic influentata de aromele italiene si mediteraneene. Uleiul de masline, usturoiul si ierburile proaspete sunt elemente de baza in gatitul mediteraneean. Regiunile interioare, cum ar fi Slavonia si Zagreb, prezinta mancaruri mai consistente, cu influente din bucataria maghiara, austriaca si turceasca.
Croatia 17
Croatia 18