Ropa Vieja, Moros y Cristianos, Lechon Asado, Tostones, Cuban Sandwich. Comida criolla este un termen care se refera la stilul de gatit cubanez, care combina ingrediente si tehnici spaniole, africane si native. Multe preparate cubaneze implica gatitul lent, adesea pe carbune sau lemn. De exemplu, Lechón Asado (purcel la protap) este adesea gatit pentru ore intregi pentru a deveni fraged si suculent. In timpul sarbatorilor precum Craciunul, Anul Nou si alte evenimente importante, familiile cubaneze se aduna pentru a pregati mese bogate. Marinadele sunt esentiale in bucataria cubaneza, adesea folosind sucul de lime sau portocale amare, usturoi si diverse condimente. Café Cubano este o cafea foarte tare, adesea indulcita cu mult zahar si servita in portii mici, asemanatoare cu espresso-ul italian. Unul dintre cele mai cunoscute si bune cocktail-uri din Cuba este Cuba Libre (se prepara cu vodka, cola, 1 felie de lamaie si gheta).