Mancaruri traditionale in Egipt

Koshari 
Este una dintre cele mai traditionale mancaruri si se gaseste pe aproape toate strazile populare din Egipt, atat la tarabele de mancare stradala cat si in restaurant. Ingredientele sunt: macaroane, orez, naut, linte, ceapa caramelizata, usturoi, sos de rosii, ulei, otet si condimente picante. 

Kebab wa Kofta
Acest fel de mancare pe baza de carne se numeste chifteaua Egiptului. Este facut din miel, carne de vita, ceapa, usturoi, condimente (menta proaspata). Carnea este tocata si amestecata cu celelalte ingrediente, luand forma de bila sau o forma alungita si gatita pe frigarui. 

Fattah
Este un preparat compus din orez cu bucati de paine prajita, usturoi, sos de rosii si miel sau carne de vita. 
Kebab wa Kofta

Traditii culinare in Egipt

Bogata in istorie si traditii culinare, bucataria egipteana ofera o paleta larga de arome si gusturi ce merita explorate. 

Chimenul 
Este un condiment esential in bucataria egipteana. Acesta are un gust usor dulceag si o aroma distincta. Este folosit intr-o varietate de preparate, precum carne marinata, orez, supe si sosuri. 

Usturoiul 
Usturoiul este un ingredient indispensabil in bucataria egipteana. Acesta adauga un gust intens si aroma specifica in diverse preparate, inclusiv supe, sosuri, fripturi. 

Cardamomul 
Cardamom este un condiment exotic, foarte cunoscut in bucataria egipteana pentru gustul dulce si usor picant. Este utilizat in ceaiuri, deserturi si bauturi. De asemenea, se utilizeaza si in preparate de orez si carne.