Bucatarie Hurghada

Mancaruri traditionale in Hurghada

Bucataria traditionala din Hurghada consta in mare parte din retete de fructe de mare. Orasul este bogat in restaurante ce servesc mancaruri traditionale egiptene cu o interpretare moderna. 
  • Fructe de mare: calamari, creveti, caracatite, etc.
  • Koshary (Koshari): este un preparat egipean compus din paste, orez, linte, naut, sos de rosii si ceapa prajita.
  • Sayadieh: o mancare traditionala realizata cu urmatoarele ingrediente: orez, peste si asezonata cu ceapa, migdale sau nuci.
Toate aceste mancaruri traditionale sunt disponibile la aceste restaurante: Sofra Restaurant, The Smokery, El Halaka, The Heaven Restaurant. 
Fructe de mare - Hurghada
Mancare - Hurghada

 Traditii culinare in Hurghada

Principalele ingrediente utilizate in bucataria locala egipteana: naut, usturoi, ghimbir, cumin, frunze de dafin, patrunjel. 
Frunze de dafin - Hurghada
Marar - Hurghada