Bucatarie Finlanda

Mancaruri traditionale in Finlanda

Karelian Pasties (Karjalanpiirakka): Tarte subtiri de orez sau cartofi, umplute cu orez fiert si invelite in aluat de secara. Se servesc adesea cu oua fierte tari si unt topit, somon salbatic, carne de ren, Hernekeitto cu Pancetta (Hernekeitto): Supa traditionala de mazare galbena, gatita cu pancetta sau alte tipuri de carne afumata, si servita cu paine de secara, placinta de varza, branza finlandeza. 
Kalakukko - Finlanda
Karjalanpiirakka - Finlanda

Traditii culinare in Finlanda

Consumul de peste, plantele salbatice si ierburile sunt adesea utilizate in bucataria finlandeza pentru a adauga arome naturale si unicitate preparatelor. Acestea includ fructe de padure, ciuperci, plante aromatice si ierburi. Bauturile calde sunt o parte importanta a traditiei culinare. Cafeaua, ceaiul si glögi (un tip de vin fiert condimentat) sunt bauturi populare in timpul sezonului rece. Finlandezii iubesc sa petreaca timp in sauna si sa gateasca pe gratar. Gratarul in aer liber este o activitate populara in timpul verii, iar sauna este o parte esentiala a culturii finlandeze de-a lungul intregului an.