
Bucatarie Corfu
Mancaruri traditionale in Corfu
- Pastitsada: Tocanita realizata din carne de vita sau carne de pui, sos de rosii, condimente si paste.
- Sofrito: Felii subtiri de carne de vita gatite intr-un sos alb de usturoi tocat, adesea servite cu piure de cartofi sau orez.
- Caracatita rosiatica: Este un preparat realizat din caracatita inabusita cu cartofi, ceapa si vin.
- Burdeto: Este o reteta delicioasa de gatit peste cu ceapa prajita, sos rosu, ardei iute, suc de lamaie.
Traditii culinare in Corfu
- Ierburi: Oregano, cimbru si rozmarin.
- Kumquats (fruct citric): Este utilizat pentru a face marmelada, dulciuri si lichior.
- Legume: rosii, ardei gras, vinete, dovlecei, verdeata.
- Branzeturi: Graviéra si feta sunt adesea utilizate in mancaruri.
- Condimente: ienibaharul, scortisoara, cuisoare, nucsoara.
- Fructe de mare: calamari, creveti, scoici, etc.
