Bucatarie Corfu 

 Mancaruri traditionale in Corfu

  • Pastitsada: Tocanita realizata din carne de vita sau carne de pui, sos de rosii, condimente si paste. 
  • Sofrito: Felii subtiri de carne de vita gatite intr-un sos alb de usturoi tocat, adesea servite cu piure de cartofi sau orez. 
  • Caracatita rosiatica: Este un preparat realizat din caracatita inabusita cu cartofi, ceapa si vin. 
  • Burdeto: Este o reteta delicioasa de gatit peste cu ceapa prajita, sos rosu, ardei iute, suc de lamaie.

Traditii culinare in Corfu

  • Ierburi: Oregano, cimbru si rozmarin. 
  • Kumquats (fruct citric): Este utilizat pentru a face marmelada, dulciuri si lichior. 
  • Legume: rosii, ardei gras, vinete, dovlecei, verdeata. 
  • Branzeturi: Graviéra si feta sunt adesea utilizate in mancaruri. 
  • Condimente: ienibaharul, scortisoara, cuisoare, nucsoara. 
  • Fructe de mare: calamari, creveti, scoici, etc. 
Furcte de mare - Corfu