Bucatarie Kos

Mancaruri traditionale in Kos

Krasotyri, sau branza de vin, este o specialitate locala facuta din lapte de oaie sau de capra si maturata in drojdie de vin. Pitaridia, pastele de casa servite adesea cu carne sau sos de rosii, este un preparat reconfortant. Florile de dovlecel umplute si Katimeria (bucle de branza umplute) arata dragostea insulei pentru ingrediente proaspete si aromate. In plus, Pasha Makarouna, un fel de mancare festiv cu paste, si Lambropites, produse de patiserie dulci, sunt savurate la ocazi speciale. 

Traditii culinare in Kos

Traditiile culinare ale insulei Kos sunt adanc inradacinate in istoria sa bogata si in pamantul fertil. Multe retete au fost transmise de-a lungul generatiilor, pastrand aromele si tehnicile unice ale insulei. Felurile de mancare unice, impreuna cu fructele de mare proaspete si dulciurile traditionale, intruchipeaza cultura gastronomica vibranta a insulei.
Kos 11