Bucatarie Iordania

 Mancaruri traditionale in Iordania

1) Mansaf 

Masaf este o mancare simpla si foarte delicioasa. Se prepara cu orez, miel si un sos din iaurt de capra. Iaurtul de capra este piesa de rezistenta si scoate in evidenta savoarea preparatului. 

2) Moutabel 

Ingredientele cheie pentru acest preparat sunt: vinete coapte, pasta de susan (tahini), iaurt, ulei de masline si lamaie. Seamana foarte mult cu salata noastra de vinete, dar gustul este diferit. 

3) Kunafa  

Kunafa este cel mai popular desert din Iordania. Un desert bun, crocant si lipicios, compus din branza moale, taitei sau gris, toping de fistic.

4) Ceaiul Bedouin

Ceaiul din Iordania il veti gasi in mai multe arome delicioase, dar la baza este ceai negru cu salvie, menta,  scortisoara sau condimente. 

Traditii culinare in Iordania

Cele mai utilizate ingrediente in mancarurile iordaniene sunt: tahini, usturoi, ulei de masline, ceapa, sos de rosii, lamaie, ierburi aromatice. 
Desert Kunafa - Iordania
Ceai Bedouin - Iordania