Bucatarie regiunea centrala a Iordaniei

Mancaruri traditionale in regiunea centrala a Iordaniei

Mansaf, o masa copioasa de miel gatita intr-un sos de iaurt fermentat si servita pe un pat de orez, Maqluba, care se traduce prin „cu susul in jos” si consta din straturi de orez, carne si legume gatite impreuna si apoi rasturnate pe o farfurie, Warak Enab, frunze de struguri umplute cu orez si carne.

Traditii culinare in regiunea centrala a Iordaniei

In regiunea centrala a Iordaniei, traditiile culinare sunt adanc inradacinate in cultura beduina. Metodele de gatit implica adesea carne gatita lent pentru a spori aroma si fragezimea. Za'atar, un amestec de cimbru, sumac si seminte de susan, este un condiment de baza folosit in diferite feluri de mancare. In plus, uleiul de masline si ierburile proaspete precum menta si patrunjelul sunt ingrediente utilizate in mod obisnuit, reflectand recompensele agricole ale regiunii.
Iordania 16
Iordania 17