Bucatarie Japonia
Mancaruri traditionale in Japonia
Sushi este o mancare traditionala iubita de foarte multi oameni (rulouri de orez cu diverse toppinguri sau umpluturi, in functie de tipul de sushi ales). Sushi japonez isi are radacinile in cultura street food din Tokyo medieval. Exista diferite tipuri de sushi: Nigiri Sushi - Nigirizushi (orez cu otet si un topping de fructe de mare crude sau gatite), Maki - Makizushi (foaie de alge cu orez otet si umpluturi), Uramaki - Uramakizushi (sushi rulat cu orez pe exterior si nori pe interior).
2) Supa Ramen
Supa Ramen este foarte renumita in Japonia si se prepara din taitei din grau, carne de porc, miso, alge marine, ciuperci, ceapa verde, ou marinat, praz, ghimbir, ardei gras.
3) Giozas
Giozas sunt foarte asemanatoare cu dumplings-urile chinezesti (mai exact galusti) din orez umplutue cu carne de porc si verdeata. Acestea poti fi prajite sau fierte si consumate cu sos de soia.
4) Tempura
Tempura este o mancare japoneza care se prepara din fructe de mare, peste, carne sau legume ce sunt date prin faina, oua si apa, iar apoi sunt prajite pana ajung la o crusta aurie.