Bucatarie Japonia

Mancaruri traditionale in Japonia

1) Sushi 

Sushi este o mancare traditionala iubita de foarte multi oameni (rulouri de orez cu diverse toppinguri sau umpluturi, in functie de tipul de sushi ales). Sushi japonez isi are radacinile in cultura street food din Tokyo medieval. Exista diferite tipuri de sushi: Nigiri Sushi - Nigirizushi (orez cu otet si un topping de fructe de mare crude sau gatite), Maki - Makizushi (foaie de alge cu orez otet si umpluturi), Uramaki - Uramakizushi (sushi rulat cu orez pe exterior si nori pe interior). 

2) Supa Ramen

Supa Ramen este foarte renumita in Japonia si se prepara din taitei din grau, carne de porc, miso, alge marine, ciuperci, ceapa verde, ou marinat, praz, ghimbir, ardei gras. 

3) Giozas 

Giozas sunt foarte asemanatoare cu dumplings-urile chinezesti (mai exact galusti) din orez umplutue cu carne de porc si verdeata. Acestea poti fi prajite sau fierte si consumate cu sos de soia. 

4) Tempura 

Tempura este o mancare japoneza care se prepara din fructe de mare, peste, carne sau legume ce sunt date prin faina, oua si apa, iar apoi sunt prajite pana ajung la o crusta aurie. 

Traditii culinare in Japonia

Japonezi sunt considerati cei mai longevivi oameni din lume, deoarece au o alimentatie sanatoasa formata din ingrediente proaspete si de calitate. Condimentele joaca un rol esential in sanatatea oamenilor, deoarece adauga gust, savoare si beneficii pentru sanatate. Unele dintre cele mai consumate condimente de catre japonezi sunt: sosul de soia, wasabi, otetul de orez, ghimbirul, miso (o pasta fermentata din soia si orez). 
Sushi - Japonia
Supa Ramen - Japonia