Bucatarie Maldive

Mancaruri traditionale in Maldive

Mas Huni (ton tocat marunt, nuca de cocos rasa, ceapa si ardei iute. Se serveste de obicei cu roti de paine plata numita roshi), garudhiya (supa), rihaakuru (pasta de peste), bis keemiya (pateuri umplute), fihunu mas (peste marinat intr-un amestec de condimente, apoi gatit la gratar. Poate fi acompaniat de orez si salata), kulhi boakiba (desert traditional). 

Traditii culinare in Maldive

  1. Datorita pozitiei sale in mijlocul Oceanului Indian, pestele si fructele de mare joaca un rol central in bucataria maldiviana.
  2. Nuca de cocos este un ingredient esential in multe mancaruri maldiviene. Laptele de cocos si uleiul de cocos sunt folosite pentru a da aroma si textura mancarurilor, iar carnea de cocos este folosita in diverse feluri de mancare si deserturi.
  3. Condimentarea cu curry
  4. Folosirea condimentului Rihaakuru
  5. Mas Huni este un mic dejun traditional maldivian, alcatuit din ton tocat marunt, nuca de cocos rasa, ceapa si ardei iute, servit cu roshi, o paine plata. Acest mic dejun este foarte popular in randul localnicilor.
Cocktail de cocos - Maldive