Bucatarie Marrakesh

Mancaruri traditionale in Marrakesh

Tagine este o tocana gatita lent facuta cu carne (cum ar fi miel sau pui) si legume, cuscus adesea servit cu carne si legume( acest fel de mancare este un aliment de baza in bucataria marocana, pregatit in mod traditional vinerea) pastilla (B’stilla) este o placinta dulce-savuroasa facuta cu straturi de aluat subtire, umpluta cu porumbel sau pui, migdale si condimente, adesea pudrata cu zahar pudra si scortisoara, harira este o supa consistenta facuta cu rosii, linte, naut si carne, de obicei savurata in timpul Ramadanului pentru a intrerupe postul, tanjia, seffa, briouat si mechoui sunt doar cateva din preparatele locale ale orasului.

Traditii culinare in Marrakesh

Utilizarea condimentelor aromatice precum chimenul, turmericul si sofranul, care creeaza aromele distinctive ale bucatariei marocane. Retetele de familie pentru mancaruri precum tagine, cuscus si pastilla sunt pretuite si preparate cu meticulozitate, implicand adesea tehnici de gatire lenta care sporesc profunzimea aromelor. Mesele sunt de obicei savurate in comun, reflectand importanta ospitalitatii si a comunitatii in cultura marocana. 
Maroc
Maroc 2