Bucatarie Maroc

 Mancaruri traditionale in Maroc

1) Harira 

Harira este o supa marocana traditionala compusa din linte, rosii, naut, condimente, carne prospata de vita sau miel. 

2) Tagine 

In Maroc aveti posibilitatea sa incercati foarte multe mancaruri traditionale delicioase. Tagine este una dintre aceste mancarurile renumite din Maroc. Numele preparatului Tagine provine de la vasul traditional de lut in care este conceput. Ingredientele necesare sunt: carne de miel, prune uscate, migdale si condimente pentru un plus de savoare.  

3) Pastilla 

Pastilla este un desert delicios - o placinta traditionala umpluta cu pui, oua, migdale, invelite in straturi de foietaj. Desertul se consuma cu scortisoara sau zahar pudra. 

4) Ceaiul marocan 

Ceaiul marocan cu menta este o bautura populara racoritoare si foarte apreciata de catre localnici si turisti. Se serveste cu bulgari de zahar. 
Tagine - Maroc
Harira - Maroc

Traditii culinare in Maroc

Ingredientele marocane: sofran, menta, masline, karfa (scortisoara), kamoun (chimion), skinjbir (ghimbir), libzar (piper), tahmira (boia). 
Menta - Maroc
Ghimbir - Maroc