Bucatarie Oman

Mancaruri traditionale in Oman

1) Mashuai 

Mashuai este un fel de mancare pe baza de peste, de obicei rechin sau dorada, servit cu un sos de lamaie si orez. Pestele se prepara pe gratar sau copt. 

2) Musakhan

Musakhan este pui copt preparat cu ceapa, sumac, ienibahar, sofran si nuci de pin prajite servit pe paine taboon.

3) Harees 

Puteti incerca Harees (este un fel de mancare traditional si usor de preparat din grau, carne) este servit in perioada Ramadanului. 

4) Luqaimat 

Un desert foarte bun este Luqaimat (format din bile mici de aluat, prajite si imbibate in sirop aromat). 

5) Kahwa 

Cand ajungi in Oman trebuie sa incerci ceaiul kahwa (ceai traditional), care este aromatizat cu cardamom sau diferite condimente.  
Kahwa - Oman
Musakhan - Oman

Traditii culinare in Oman

Cele mai cunoscute ingrediente folosite in bucataria nationala a Omanului sunt sofranul, cardamomul, exoticul „zaatar”(cimbru salbatic), cuisoare.