Bucatarie Peru

Mancaruri traditionale in Peru

Unele mancaruri traditionale pe care trebuie sa le incercati includ ceviche, un fel de mancare racoritoare facut cu peste curatat cu citrice, ceapa si ardei iute, Lomo saltado este un fel de mancare popular din carne de vita prajita cu ceapa, rosii si sos de soia, care prezinta influenta asiatica a tarii, Aji de gallina este tocana de pui intr-un sos cremos si picant facut cu ardei galbeni si nuci, Anticuchos, frigarui de carne marinata si la gratar, adesea inima de vita, sunt o mancare stradala preferata, Papa a la huancaina are cartofi fierti acoperiti cu un sos de branza picant. 

Traditii culinare in Peru

Bucataria este o fuziune de ingrediente si tehnici indigene cu influente spaniole, africane si asiatice. Mancarurile traditionale peruane contin adesea produse de baza precum cartofii, porumbul si quinoa, care au fost cultivate inca din timpurile precolumbiene. Festivalurile si sarbatorile includ adesea alimente speciale, cum ar fi tamalitos si chicha de jora, o bere traditionala din porumb.
Peru 3