Bucatarie Algarve

 Mancaruri traditionale in Algarve

  • Frango Piri-Piri: pui picant la gratar marinat in sos piri-piri. Este renumit in special in orasul Guia.
  • Conquilhas à Algarvia: Scoici gatite cu ceapa, usturoi si carnati portughezi, adesea ornate cu ierburi proaspete.
  • Sardinhas Assadas: Sardine la gratar.
  • Carne de Porco à Alentejana: Carne de porc marinata si scoici, gatite cu usturoi, vin si coriandru.
  • Dom Rodrigo: Un desert traditional preparat din galbenusuri de ou, zahar, migdale macinate si scortisoara, invelit in folie colorata.
  • Pasteis de nata: Este o tarta traditionala realizata din crema din ou, aluat crocant cu unt,  scortisoara. 

Traditii culinare in Algarve

Gastronomia locala este foarte diversa si cele mai utilizate ingrediente sunt:
  • Uleiul de masline - un ingredient de baza in bucataria portugheza. 
  • Usturoi si ceapa - acestea sunt esentiale pentru tocanite, preparate din fructe de mare pentru a le da aroma. 
  • Coriandru - este utilizat frecvent in mancarurile cu fructe de mare, cum ar fi Amêijoas à Bulhão Pato (scoici in bulion, usturoi si coriandru).
  • Ardei Piri-Piri: acesti ardei sunt utilizati pentru a face celebrul sos piri-piri, care este un ingredient cheie in mancaruri precum Frango Piri-Piri (pui picant la gratar). 
Pasteis de nata - Algarve
Pulpe de pui cu sos Pri-Pri - Algarve