Bucatarie Republica Dominicana

Mancaruri traditionale in Republica Dominicana

Mangu un fel de mancare traditional constand in piure de banane verzi. Sancocho: Un fel de mancare traditional dominican, o supa densa si bogata, preparata cu carne de pui, carne de porc sau carne de vita, legume (cum ar fi yuca, gogonele si platanos) si masline. 
Mofongo: Un fel de mancare popular format din piure de platanos prajiti (banane dulci), asezonat cu usturoi si servit cu carne (de obicei, porc sau creveti) si sosuri. 
Tostones: Banane verzi taiate in felii, prajite si aplatizate, care sunt apoi prajite din nou pana devin crocante. Sunt servite ca o garnitura sau ca un aperitiv, de obicei, cu sosuri. 
Empanadas. Pastelón de platano maduro: Un fel de mancare similar cu un lasagna, dar cu straturi de banane dulci prajite, carne tocata si branza, in loc de paste.

Traditii culinare in Republica Dominicana

Street food, micul dejun este considerat cea mai importanta masa a zilei si este adesea abundent si consistent.
Mangu (piure de banane verzi), mamaliga, oua, salam si cafea sunt elemente comune ale micului dejun dominican.Utilizarea plantelor tropicale si prepararea sucurilor naturale. 

 
Mofongo - Republica Dominicana
Empanadas - Republica Dominicana