Mancaruri cu ton: Regiunea este renumita pentru ton. Incercati mancarurile tartarul cu ton sau ton la gratar.
Tapas: Bucurati-va de o varietate de tapas, inclusiv jamón ibérico (sunca iberica), tortilla española (omleta spaniola) si gambas al ajillo (creveti cu usturoi).
Gazpacho: Aceasta supa racoritoare de rosii este un fel de mancare de baza in bucataria andaluza.
Fructe de mare: Coasta de la Luz este bogata in preparate din fructe de mare (paella, scoici, peste prajit, scoici).
Traditii culinare in Costa de la Luz
Uleiul de masline: Este un ingredient esential in mancarurile din Costa de la Luz.
Rosii: Se utilizeaza in majoritatea mancarurilor traditionale: gazpacho.
Usturoi si ceapa: Ingrediente esentiale pentru a da aroma si gust preparatelor.
Fasolea si nautul: Sunt utilizate in supe si tocanite.
Ierburi si condimente: Patrunjelul, coriandrul, sofranul, boia de ardei sunt utilizate pentru a da aroma mancarurilor.