.jpg?maxsidesize=1200&resizemode=force)
Bucatarie Costa Dorada
Mancaruri traditionale in Costa Dorada
- Xató: O salata traditionala catalana realizata cu andive, cod, hamsii, masline, sos romesco.
- Suquet de Peix: Tocana de peste facuta cu de fructe de mare, cartofi si bulion.
- Escudella i Carn d’Olla: Tocana traditionala catalana facuta cu legume, caren si paste sau orez.
- Crema Catalana: Este un desert traditional asemanator cu deliciosul crème brûlée, cu o baza bogata de crema si un topping cu zahar caramelizat.
Traditii culinare in Costa Dorada
- Fructe de mare: Creveti, midii, scoici, calmari, peste - sunt esentiale pentru mancarurile paella si suquet de peix.
- Uleiul de masline: Este utilizat in numeroase mancaruri traditionale.
- Legumele proaspete: Rosii, ardeii, ceapa si usturoi.
- Migdale si alune: Sunt adesea utilizate in sosul romesco.
- Ierburile aromatice: Rozmarinul, cimbrul, sofranul dau un gust unic mancarurilor.
.jpg?maxsidesize=1200&resizemode=force)