Bucatarie Costa Dorada

Mancaruri traditionale in Costa Dorada

  • Xató: O salata traditionala catalana realizata cu andive, cod, hamsii, masline, sos romesco. 
  • Suquet de Peix: Tocana de peste facuta cu de fructe de mare, cartofi si bulion. 
  • Escudella i Carn d’Olla: Tocana traditionala catalana facuta cu legume, caren si paste sau orez.
  • Crema Catalana: Este un desert traditional asemanator cu deliciosul crème brûlée, cu o baza bogata de crema si un topping cu zahar caramelizat.  

Traditii culinare in Costa Dorada

  • Fructe de mare: Creveti, midii, scoici, calmari, peste - sunt esentiale pentru mancarurile paella si suquet de peix. 
  • Uleiul de masline: Este utilizat in numeroase mancaruri traditionale.
  • Legumele proaspete: Rosii, ardeii, ceapa si usturoi.
  • Migdale si alune: Sunt adesea utilizate in sosul romesco. 
  • Ierburile aromatice: Rozmarinul, cimbrul, sofranul dau un gust unic mancarurilor. 
Crema Catalana - Costa Dorada