Bucatarie Mallorca

 Mancaruri traditionale in Mallorca

  • Llonguet - Este o paine traditionala delicioasa, rotunda, cu o crusta crocanta. 
  • Tumbet mallorquín - Acesta este un fel de mancare vegetarian. Se preparat din legumele: cartofi, vinetel si ardei, sunt taiate in felii subtiri si asezate in straturi intr-un vas de copt. Se adauga sos de rosii, ierburi mediteraneene. 
  • Lechona asada - Este o mancare traditionala realizata din carne de porc, usturoi, oregano, chimen si alte condimente. 
  • Sopas mallorquinas - O supa populara in Mallorca compusa din rosii, ceapa, ardei si usturoi, carne de porc sau carne de pui. Puteti manca acest preparat la masa de pranz sau la cina. 
  • Bunyols - Gogosi traditionale realizate din lapte, zahar, coaja de portocala. Se consuma alaturi de o ceasca de cafea. 
  • Frito Mallorquín - Este o tocanita facuta din carne de miel, cartofi, ardei, ceapa, usturoi, condimente.

Traditii culinare in Mallorca

Oamenii din Mallorca utilizeaza ingrediente proaspete si de calitate pentru a prepara mancaruri traditionale. Cele mai cunoscute ingrediente din bucataria locala sunt: ulei de masline, rosii, ardei, usturoi, ceapa, terburile aromatice precum rozmarinul, cimbrul. 
Frito Mallorquín - Mallorca