Bucatarie Turcia

Mancaruri traditionale in Turcia

1) Adana Kebab 

Adana Kebap se prepara cu carne de vita si oaie, pita, rosii coapte, ceapa, sumac, ardei iute copt, o portie de cartofi prajiti. 

2) Lokum 

Lokum sau  „rahat turcesc”  este o gustare preparata cu foarte multe ingrediente: nuci, fructe, apa de trandafir si alte arome, toate inconjurate intr-o gelatina gustoasa. In Turcia, rahatul este servit dimineata alaturi de o ceasca de cafea. 

3) Inegol koftesi 

Inegol koftesi sunt chiftele turcesti, insa nu te lasa pacalit de aspectul lor. Inegol Koftesi sunt facute dintr-un amestec de carne de vita si oaie, fara niciun condiment si sunt gatite la gratar. 

4) Lahmacun

La fel cum exista pizza italiana, la fel exista si pizza turceasca si este foarte delicioasa. Lahmacun se face foarte usor dintr-un blat subtire peste care se adauga carne tocata de ied, mile, pui sau vita plus legume  (rosii, ardei, usturoi etc.), condimente si ierburi aromatice. 
Lahmacun - Turcia
Adana Kebap - Turcia

Traditii culinare in Turcia

Ingredientele cheie ale bucatariei turcesti sunt cele care fac mancare mai gustoasa si savuroasa. Ierburile si condimentele dau o savoare speciala si sunt foarte benefice pentru sanatate. Cele mai cunoscute si utilizate condimente sunt: turmeric, piper rosu si negru, cimbru, menta, chimion, sumac, frunze de dafin, rozmarin si cuisoare.