Bucatarie Santorini

Mancaruri traditionale in Santorini

  • Spanakopita: Placinta greceasca cu spanac, este una dintre cele mai apreciate gustari din gastronomia locala. 
  • Melitinia: Un desert traditional delicios. Sunt mici prajituri umplute cu un amestec dulce de branza dulce si stafide.
  • Saganaki: Este o mancare populara in Santorini si se prepara cu branza de capra prajita, servita cu miere.
  • Melitzanosalata: Este o salata greceasca compusa din vinete coapte, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, suc de lamaie, iaurt grecesc.

Traditii culinare in Santorini

  • Rosii Cherry: Sunt adesea utilizate in salate, sosuri si in renumita mancarea „Tomatokeftedes”. 
  • Capere: Sunt cunoscute pentru aroma lor intensa si sunt utilizate in salate. 
  • Branza Chlorotyri: Este o branza traditionala, cremoasa si usor picanta. 
  • Uleiul de masline: Este ingredientul de baza in bucataria greceasca si se utilizeaza in majoritatea mancarurilor. 
  •  Ierburile aromatice: Cimbru, oregano, salvie pentru a da o aroma deosebita mancarurilor. 
Salata greceasca - Santorini
Spanakopita - Santorini