Bucatarie Islanda

Mancaruri traditionale in Islanda

Hakarl (rechin fermentat), Skyr (branza locala), Svið (cap de oaie, adesea fiert si servit intreg), Rúgbrauð (paine densa), Hangikjöt (miel afumat, servit de obicei in timpul sarbatorilor), Flatkaka (paine sau clatita, adesea servita cu unt sau miel afumat), Slatur (mancare preparata din intestine de oaie), Harðfiskur (peste uscat, consumat de obicei ca o gustare cu unt), Plokkfiskur (tocana de peste facuta cu peste fiert, cartofi si ceapa), Kjötsúpa (supa consistenta din carne de miel)

Traditii culinare in Islanda

Din punct de vedere istoric, islandezii s-au bazat in mare masura pe miel, lactate si peste, avand in vedere asezarile de coasta ale insulei si clima dura. Metodele traditionale precum afumatul, fermentarea si uscarea au fost esentiale pentru conservarea alimentelor in timpul iernilor lungi.
Islanda 12
Islanda 13