Bucataria din Mauritius

Mancaruri traditionale in Mauritius

Mancarea este o parte importanta a vietii in Mauritius! Mancarea mauritiana este influentata de amestecul nostru divers de culturi indiene, chineza, africana si europeana, creand un amestec literal de arome. Incearca mancarea mauritiana compusa dintr-o varietate de preparate culinare, precum dholl puris moale si fainoasa, biryanis picant, taitei prajiti, jamalac aromat cu sare chilli si produse de patiserie dulci.

Boulet 
Buletele sunt dumplings-uri ce pot avea diverse umpluturi: creveti, legume, dovlecei, pui, peste, tofu, peste si calamari. Sunt servite alaturi de un sos de tomate cu legume si taitei. Acesta este preparatul perfect pentru o cina usoara sau o gustare.

Dholl puri
Aceasta este o mancare stradala populara in Mauritius si o puteti gasi aproape peste tot! Dholl puri este o lipie umpluta cu mazare. Este adesea servit cu curry si este o masa perfecta pentru pranz.

Briani / Briyani
Briani / Briyani este un preparat delicios, ce se serveste la petreceri evenimente speciale pentru ca pregatirea lui necesita foarte mult timp. Ingredientele de baza sunt: cartofi, orez condimentat cu sofran, chimen, menta, scortisoara, cuisoare. In cele mai multe cazuri se serveste cu pui. 
 
Vermicelli
Un desert tipic si popular in randul mauricienilor, vermicelli-ul este un desert fresh si foarte bun. Preparat de obicei cu lapte, struguri si cardamom, vermicelli este un desert excelent, care se gaseste adesea pe strazile din Mauritius, ideal pentru copii si adulti deopotriva. Unii il prefera fierbinte, altii rece si unora le place varianta lichida, iar altora ar putea prefera varianta cu budinca – depinde de preferintele fiecaruia. 


 

Traditii culinare in Mauritius

Cele mai cautate mirodenii in bucatariea mauritiana sunt cumbrul, cuisoarele, coriandrul. 

Cimbrul este folosit din abundenta in bucataria mauritiana si se adauga in general, la tocanite de legume sau cu carne. Cuisoarele este ingredientul vedeta al preparatului biryani, o reteta populara in comunitatea musulmana din Mauritius. Este usor de recunoscut acest condiment datorita aromei sale puternice. 

Utilizarea coriandrului dateaza din anul 7000 i.Hr. Frunzele pot fi presarate pe diverse feluri de mancare, precum salate de fructe de mare. Semintele sunt macinate si folosite in specialitati tipic mauritiane, cum ar fi curry.