Bucatarie Vietnam

Mancaruri traditionale in Vietnam

Unele dintre cele mai emblematice mancaruri traditionale includ pho, o supa parfumata cu taitei, facuta de obicei cu carne de vita sau pui, si banh mi, un sandvis de inspiratie franceza umplut cu diverse carnuri, legume si ierburi. Pachetelele de primavara (atat proaspete, cat si prajite) sunt, de asemenea, populare, adesea umplute cu creveti, carne de porc si ierburi proaspete si servite cu un sos. Bun cha, un preparat din carne de porc la gratar servit cu taitei si verdeata proaspata, si cao lau, un preparat cu taitei de la Hoi An, sunt alte specialitati indragite. 

Traditii culinare in Vietnam

Bucataria vietnameza este renumita pentru ingredientele sale proaspete, aromele vibrante si echilibrul texturilor. Mancarea accentueaza adesea utilizarea ierburilor, utilizarea minima a uleiului si un echilibru de arome, facandu-le atat delicioase, cat si sanatoase.
Vietnam 4