Activitati si entertainment
De ce activitati te poti bucura in Tunisia?
Satul Sidi Bou Said este renumit pentru frumusetea sa. Casutele traditionale, cafenele imbietoare, buticuri, o atmosfera cu adevarat de poveste. Exploreaza fiecare loc din acest sat si bucura-te de minunatele privelisti panoramice.
2) Viziteaza pietele traditionale (souk-urile)
Fie ca sunteti in cautarea suvenirurilor sau doar iti doresti sa te bucuri de atmosfera, soukurile din Tunisia sunt ceea ce ai nevoie. Vei gasi magazine mici care vand bijuterii si parfumuri, rochii de mireasa, condimente, covoare, tesaturi si articole din piele. Cele mai cautate sunt mirodeniile viu colorate, deliciosul makroud. Comerciantii sunt foarte prietenosi si dispusi sa te ajute cu tot ce ai nevoie.
3) Participa la Festivalul Tunis Medina
Daca te afli in Tunisia in timpul Ramadanului, cu siguranta vei descoperi multe lucruri interesante. In fiecare an, in timpul Ramadanului in care musulmanii postesc de la rasarit pana la apus, Festivalul Medina din Tunisia lumineaza serile capitalei. Cu aceasta ocazie, diferite locatii din oras gazduiesc o serie de spectacole muzicale. La eveniment participa artisti tunisieni, precum si muzicieni din Spania, Cuba si nu numai. In timpul evenimentului sunt proiectate si filme din diferite regiuni. De aceea, Festivalul Tunis Medina este adesea considerat un paradis al iubitorilor de arta.
4) Cazinou-ul din orasul Hammam-Lif
Hammam-Lif este un oras plin de viata, la sud de capitala. De-a lungul plajei se afla un cazinou emblematic, o dovada a unei perioade in care Hammam Lif era un centru multicultural infloritor care a atras evenimente importante. Administratia franceza a decis construirea cazino-ului in Hammam Lif spre sfarsitul secolului al XIX-lea pentru a atrage vizitatori. Designul cladirii radia eleganta si opulenta. Acesta a fost deschis oficial in anul 1894. Dupa multi ani, a fost vandut si transformat intr-un restaurant. In 2010, toate activitatile comerciale au fost intrerupte in incinta, iar in 2013 cladirea a fost abandonata.
In ultimii ani, valoarea arhitecturala a cladirii a fost recunoscuta, iar cazinoul a fost plasat sub protectie ca monument istoric. Dar pana acum nu a fost intreprinsa nicio lucrare care sa vizeze conservarea si/sau restaurarea cladirii. Din 2024, singurul cazinou care opereaza in Tunisia este situat in Djerba si se adreseaza in principal turistilor.
5) Calatoria pe camila in Sahara
O plimbare pe camila in Sahara este un must have si nu trebuie ratata. In ciuda soarelui arzator, desertului pustiu, exista totusi viata. Exista plante si animale care se adapteaza acestor conditii extreme si pe care merita sa le vezi. Dunele de nisip, atmosfera unica. Pe parcursul plimbarii vei intalni berberii, denumiti si stapanii desertului, sunt un popor indigen al Africii de Nord. Ii poti intalni pe un teritoriu larg, care incepe de la oaza Siwa din Egipt, pana pe coasta Atlantic-ului.
Viata de noapte in Tunisia
Orasul Hammamet este renumit pentru plajele sale minunate si viata de noapte vibranta. Aici vei gasi cluburi, baruri, festivaluri, muzica buna, o atmosfera exploziva. Acesta este un loc potrivit pentru iubitorii de distractie.
2) La Marsa
Pentru cei care doresc o experienta unica, orasul La Marsa ofera baruri, privelisti uimitoare ale Golfului Tunis. Acoperisurile precum Skybar ofera evadarea perfecta pentru a savura cocktailuri exotice.
3) Djerba
Djerba, insula fermecatoare, este renumita pentru festivalurile sale nocturne. De la spectacole de muzica traditionala la evenimente electronice pe malul marii, Djerba ofera o experienta unica si de neuitat.
Shopping in Tunisia
1) Souk-urile din orasul Medina
Pentru un turist, souk-urile medinei sunt, fara indoiala, una dintre cele mai captivante parti ale unei calatorii in Tunisia; sunt piete specializate in diverse produse specifice, cu strazi intregi dedicate cartilor, altele mirodeniilor, altele tesaturilor etc. Este important sa ai in vedere faptul ca nu este afisat niciun pret, iar regula numarul unu este sa negociezi.
Orasul Medina in sine, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1979, este un labirint de strazi pietonale, foarte aglomerate in timpul zilei, mult mai putin in timpul serii. Vei gasi artizani si comercianti de pretutindeni ocupati in activitatile lor zilnice si articole unice realizate manual. Important: majoritatea magazinelor si buticiurilor incep sa se inchida in jurul orei 18:00 si doar cateva sunt deschise duminica.
2) Yasmina Shopping Center
Acest centru comercial imens, este foarte asemanator cu El Corte Ingles din Spania. Este situat in centrul Medinei. Acesta este unul dintre acele centre comerciale unde nu exista posibilitatea de a negocia, pretul este mentionat la raft. Adevarul este ca preturile nu difera prea mult de magazinele din souk-uri, desi sunt ceva mai mari. Este impartit in categorii specifice: covoare, imbracaminte, produse din ceramica, parfumuri, genti. Exista, de asemenea, o banca, un bancomat si un birou de schimb valutar.
Sport in Tunisia
Cand vine vorba de sport in Tunisia, fotbalul este rege. Echipa lor nationala, Eagles of Carthage, a luat Cupa Africana a Natiunilor din 2004 pe care a gazduit-o. De asemenea, au jucat de patru ori Cupa Mondiala FIFA.
Echipa lor nationala de handbal a participat la multe Campionate Mondiale si chiar a gazduit Campionatul Mondial de handbal din 2005, unde au terminat pe locul patru. De asemenea, au castigat de 9 ori Cupa Africii. Ultima data cand au ocupat primul loc a fost in 2018.
Baschetul este, de asemenea, un sport popular in Tunisia, echipa s-a remarcat cu victoria lor in Campionatul African FIBA din 2011, care este rareori castigat de o tara nord-africana.
Ce lucruri poti cumpara din Tunisia?
Facuta din ardei iuti si asortata cu diverse mirodenii si plante aromatice. Harissa este condimentul principal din bucutaria tunisiana si este Harissa este un condiment care se potriveste la orice fel de carne. Gustul harissei este iute si picant, iar aroma variaza functie de ingredientele ce insotesc ardeii iuti.
2) Ulei de masline
Tunisia are 1.8 milioane de hectare de plantatii de maslini cu 82 de milioane de pomi. Vei gasi cu usurinta ulei de masline in pietele din Tunisia sau online, pe care il poti folosi la gatit sau la salate.
3) Vin de calitate
Aproximativ 40 de milioane de sticle de vin sunt produse in Tunisia in fiecare an. Iti recomandam sa vizitezi podgoriile, mai alea cele de la Domaine Neferis, la aproximativ 40 de minute in afara Tunisului.
4) Produse din ceramica
Daca vrei sa faci un cadou special unei persoane drage, poti alege produse din ceramica. In Tunisia sunt foarte multe produse din ceramica. Unele dintre cele mai populare centre principale sunt in Djerba, Peninsula Cap Bon, Guellala.