Fauna si Flora in Tunisia

Animale specifice in Tunisia

Clima mediteraneana semi-arida a Tunisiei contribuie la habitatul temperat, perfect pentru speciile de animale din nord si la conditiile aride, asemanatoare desertului, in regiunea sahariana din emisfera sudica a tarii. 

In Tunisia exista camile, coioti, bivoli de apa, gazele, sacali si mistreti. In sudul Saharei, exista peste 30 de specii de reptile si serpi, cum ar fi vipera cu corn, scorpionii. In regiunile mlastinoase din Tunisia exista numeroase animale precum egrete, berze albe, flamingo, gaste cenusii, rate. 
Flamingo -Tunisia
Camila - Tunisia

Plante Specifice in Tunisia

Tunisia cuprinde zone umede (5%), terenuri cultivate (32%), paduri (aproape 13%), terenuri urbane (0,5%), precum si terenuri neexploatate (50%). Desertul cuprinde intre 33% si 40% din acestea din urma, conform definitiei ariditatii (suprafata situata la sud de izohietele de 100 mm), sau in functie de anumite caracteristici ale peisajului (de exemplu Grand Erg Oriental). In total, categoriile de arii protejate acopera aproximativ 6% din suprafata totala a terenului. In prezent, exista 44 de situri desemnate, inclusiv 17 parcuri nationale si 27 de rezervatii naturale. 

Ecosistemele terestre constau din formatiuni forestiere (stejar verde, stejar de pluta, pin) concentrate in principal in lanturile muntoase inalte Tell si Dorsale. Formatiunile de stepa se extind prin partea de centru-sud a tarii. Tara cuprinde, de asemenea, formatiuni de pseudo-stepa si zone pseudo-silvane sahariane si mai multe formatiuni specifice de zone umede (de exemplu, pajisti, formatiuni riverane, mlastini de turba) si habitate saline (vegetatie halofita). 
Padure - Tunisia
Stejar verde - Tunisa