Sfaturi pentru o calatorie in Tunisia

Ce trebuie sa stii atunci cand doresti sa mergi in Tunisia?

1)  Intreaba inainte sa faci o poza 

Inainte de a face o poza este politicos sa ceri permisiunea. Daca cineva nu vrea sa-i faci poza, este bine sa nu insisti, ci sa-i respecti dorinta. Nu fotografia niciun personal de politie, militar sau de securitate si cladiri guvernamentale.

2)  Nu ai voie cu drone in Tunisia fara permis special 

In cazul in care esti pasionat de peisaje si vrei sa foloseste o drona pentru a imortaliza momentul, atunci este necesar sa ai un permis special pentru a folosi dronele in Tunisia si trebuie sa respecti anumite reguli:  

•  Nu zbura cu drona peste multimi de oameni
•  Respecta intimitatea celorlalti atunci cand zbori cu drona
•  Nu zbura cu drona deasupra aeroporturilor sau in zonele in care opereaza aeronave
• Trebuie sa folosesti drona in timpul zilei si numai in conditii meteorologice bune
• Nu utiliza drona in zone sensibile, inclusiv in facilitati guvernamentale sau militare. Utilizarea dronelor in aceste zone este interzisa

3) Restrictii la moschei

Islamul este religia predominanta in Tunisia si exista multe moschei in toata tara. Pot exista unele restrictii daca vizitezi celebrele moschei din Tunisia ca turist nemusulman. Cand vizitezi Moscheea Uqba din Kairiouan, turistilor nemusulmani li se permite sa intre in curte, dar nu pot intra in zona de rugaciune. Cand vizitezi Moscheea Sidi Sahbi (Moscheea Barbierului) din Kairouan, turistii nemusulmani nu pot intra in zona altarului sfant si in zona de rugaciune. 

4) Bani cash 

 Banii cash primeaza foarte mult in Tunisia si este important sa ai cati mai multi la tine. 

 5) Programul este diferit in timpul Ramadanului 

Activitatile vietii zilnice in Tunisia se pot schimba dramatic in timpul Ramadanului si a altor festivaluri islamice. Aceasta poate fi o experienta culturala foarte interioara pentru a observa o alta parte a Tunisiei ca turisti non-musulmani. Calatoria in Tunisia in timpul Ramadanului, ar trebui sa ai in vedere ca majoritatea restaurantelor sa fie inchise in timpul zilei, dar te vei putea distra seara. 

Unele magazine si restaurante pot fi inchise in timpul Ramadanului. Programul poate fi dat peste cap in timpul Ramadanului, astfel ca poti amana vizita in Tunisia in timpul Ramadanului si a altor festivaluri religioase.

Ce moneda se foloseste in Tunisia?

In Tunisia se foloseste moneda dinarul tunisian (DT). 

Este apa potabila in Tunisia?

In Tunisia apa de la robinet este potabila! Cu toate acestea se poate achiziona si apa imbuteliata, la preturi accesibile. 

Despre electricitate

In Tunisia este folosita priza Tip E (Tensiune: 220-240 V). 

 

Siguranta si comportamentul in Tunisia?

Republica Tunisiana este o tara cu un nivel scazut al criminalitatii. 
 

Informatii despre soarele din Tunisia

Clima Tunisiei variaza datorita geografiei diverse a tarii, care poate fi impartita in trei regiuni. Regiunea muntoasa de nord are un climat mediteranean cu ierni blande, ploioase si veri calde si uscate. Sudul are un climat cald, uscat si semiarid atunci cand intra in desertul Sahara, in timp ce granita de coasta de est are un climat de stepa arida. Precipitatiile variaza si in functie de regiune, cu precipitatii medii anuale de 158 mm pe an pentru intreaga tara, dar mai putin de 100 mm anual in sud si peste 700 mm anual in nord. 

Din punct de vedere istoric, temperaturile medii variaza, de asemenea, sezonier si regional; in regiunea de coasta de nord, temperatura variaza de la un minim de 10°C in lunile de iarna (decembrie pana in februarie) pana la maxim de 27°C in lunile de vara (iunie-august), in timp ce in regiunile central-vestice si sudice variaza. de la o minima de iarna de 11°C la o maxima de vara de 32°C. In zonele sudice semiaride pana la aride, seceta poate fi frecventa, in timp ce regiunea de coasta se confrunta cu inundatii.
Monastir - Tunisia